вівторок, 26 грудня 2017 р.

Проба пера

                    

                           Казка про Зиму

У гарній хатинці з крижаною стріхою і розмальованими візерунчастими вікнами жила - була Зима. Ця  затишна оселя стояла в дрімучому лісі. Улітку ні хати, ні Зими ніхто не бачив. А з настанням холодів все ніби було на місці : і будинок, і господиня його.
І ось одного разу, коли господиня Зима робила з білих сніжків повітряний торт, вона побачила дівчинку. У ліс маленька прийшла разом  з дідусем. Вони вибирали найкрасивішу ялинку на Новий рік. Але  дідусь десь загубився і дівчинка злякалася , а стежечка привела її до крижаної хатинки.
За вікном сутеніло. Дівчинка було зажурилася, але господиня Зима затіяла з нею гру. Хто назве якнайбільше зимових слів, той і виграв. Метелиця, сніг, хуртовина, іній, сніжинки, завірюха , паморозь – багато слів назвали гравці. Незабаром дівчинка сама не помітила, як заснула.
А на ранок Зима привела дідуся . Він зустрів у лісі дванадцять братів- місяців та й забалакався з ними . Ото було радості, коли дідусь з онукою зустрілися. Господиня Зима  дала їм снігові сани, вибрала найкрасивішу ялинку  і вони  вирушили додому.                                    Автор:  Шепа Дарія


Немає коментарів:

Дописати коментар