понеділок, 12 лютого 2018 р.

Традиції нашого народу

               Колодія величаймо - Весну зустрічаймо
        Хоч за вікном ще пролітає сніжок і пощипує морозець за щічки, та все ж хочеться тепла, сонечка, квітів. З наближенням свята Масляної або як його ще називають в Україні Масниці чи Колодій розумієш, що весна вже скоро. Від цих думок стає веселіше. Немає більш веселого, позитивного і загальнонародного свята в нашій державі. У 2018 році Масниця припадає на середину останнього місяця зими, а саме з 12 по 18 лютого.

        В Україні святкують Масниці з давніх –давен, це свято проводів зими та зустрічі з весною. Символом Колодія є смачні млинці, що своєю  формою нагадують сонечко та вареники, що так схожі на місяць. Кожен день на Масляну є особливим і має певні традиції. Нині, звичайно, це свято набуло іншого змісту, але не стало менш цікавим , важливим та улюбленим багатьма українцями. Люди ходять у гості, пригощають один одного. Якщо є така людина, з якою ти посварився, у ці дні з нею потрібно обов’язково помиритися. І взагалі, запастися позитивними емоціями та приємними враженнями. А ще мені мама розповідала, що в останній день Масляної є традиція спалювати опудало, щоб був хороший врожай.
     У моїй родині  теж щороку святкуємо Масницю. Матуся обов’язково готує смачні млинці з різними начинками. І хоч ці смаколики бувають на нашому столі досить часто, та саме в ці дні вони особливі. Раніше я тільки допомагала матусі то тісто колотити, то начинку вкладати, а цього року  вперше сама спробувала приготувати млинці. Мої сонечка всім сподобалися, а мені було приємно. Усією родиною збираємося за великим столом,  де куштуємо смачненьке, спілкуємося , шуткуємо й веселимося.
     Бажаю всім весело відсвяткувати Масницю і хай швидше до нас   завітає весна!
                                         Байірова Олександра
                  



            

Немає коментарів:

Дописати коментар