вівторок, 16 жовтня 2018 р.

Складова здоров'я


                       16 жовтня
Всесвітній день здoрoвoгo харчування

Апетитна реклама, красивий зовнішній вигляд - і жодної користі. Важко втриматися від фастфудівських смаколиків, особливо коли голодний і немає часу на приготування їжі. Як наслідок – хот-доги, різноманітні сендвічі, піци та напівфабрикати. Ось основні перекуси, а нерідко й основний прийом їжі середньостатичного українця. А далі – зайва вага та ожиріння, яке у США вже називають національним лихом.

Наша проблема не в надмірному споживанні некорисної їжі, а у відсутності культури харчування. Ми їмо швидко, переважно будь-що, бо не цікавимося складовими їжі. І все це за переглядом гаджетів та телевізора. А отже, споживаємо більше, ніж потребує наш організм.
Вперше в історії України розпочалася популяризація здорової їжі на національному рівні. Міністерство охорони здоров’я разом із Центром громадського здоров’я та експертами-дієтологами презентували національні рекомендації зі здорового харчування та визначили найважливіші групи продуктів, які мають бути у щоденному раціоні людини.
Мова про сезонні овочі та фрукти, звичні та доступні молочні та кисломолочні продукти, різні види риби та м’яса. "Якщо ж вам важко запам’ятати список корисної їжі, то керуйтеся принципом: усе, що натуральне і що можна зірвати, корисно. Якщо ковбаса на дереві не росте – ми її не споживаємо», – каже львівський дієтолог Андрій Маковецький.


Всесвітньовідомий український кардіохірург Микола Амосов любив повторювати пацієнтам, що медицина непогано лікує, але вона не робить людину здоровою. Здоров'я – у руках самої людини. Дієтолог Андрій Маковецький натомість додає: «Навчіться любити себе і свій організм - і тоді ви зможете повноцінно радіти життю, а отже, менше хворітимете».
                                                       Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»ÑŒÑ‚ат пошуку зображень за запитом "діти їдять за гаджетами"
                                                           Будьте здорові!

                                         ( За матеріалами Інтернет джерел)

Немає коментарів:

Дописати коментар