четвер, 4 січня 2018 р.

Читаємо разом




      "Таємне товариство боягузів, або засіб від 

страху №9"


Автор цієї пригодницької повісті сучасна українська письменниця Леся Вороніна, яка пише у жанрі дитячого іронічного детективу.
Головний герой  твору - звичайний хлопчик Клим Джура, який має у житті проблему,- він страшенно боїться хулігана Сашка Смика, або як його всі називають Кактус
, за його постійно відстовбурчене  волосся. Якось, утікаючи від Кактуса, Клим провалюється через люк у секретний штаб Таємного Товариства Боягузів, скорочено ТТБ. А ще він дізнається, що його рідна бабуся винайшла часоліт, а Землю от – от мають захопити підступні космічні прибульці, які заразили більшість людей вірусом страху і порятунок людства залежить саме від Клима.
У повісті Землю атакують прибульці з чужої Галактики – підступні і хижі Синьоморди. Климові в його боротьбі з космічними варварами допомагають інші члени Товариства – Жук і Заєць.
Але в центрі Таємного Товариства – супербабуся Соломія, яка весь час працює над дивовижними винаходами, хоча в реальному житті це звичайна жінка, яка пече пиріжки для онука.

Отже, головне -  це вміти здолати свій страх, і тоді найпотужніша зброя перетвориться на пил, а нездоланних космічних завойовників зроблять безпорадними звичайні земні квіти.     

                              Автор:Гурєєва Вероніка



Немає коментарів:

Дописати коментар