субота, 10 лютого 2018 р.

Читаємо разом


Про Млин-музей та Привида-екскурсовода
Сашко Дерманський  - молодий сучасний український дитячий письменник. Його творам  властиві яскраві і привабливі персонажі, веселі історії, захопливі пригоди, завдяки чому їх з однаковим задоволенням читають як діти, так і дорослі.

Одним з найпопулярніших творів Сашка Дерманського є книга «Казки дракона Омелька». Вона складається із вступної частини, у якій ми знайомимося із самим драконом Омельком – невизнаним казкарем, який складає велику кількість казок, але не має слухачів. Коли Омелько підходить до когось розповісти свою казку, усі втікають від нього. І тільки одне маленьке зайченя не злякалося дракона. Омелько розповів йому свою казку- і отримав вдячного  слухача. І тоді послухати казки зібралися й інші звірі.
Друга частина книги і є ті самі казки, які Омелько розповідає своїм слухачам. Мені сподобалася казка, яка має назву «Млин».
У ній ідеться про дружбу старого Млина, який став непотрібний людям, бо вже давно використовується електрична енергія, для розмелювання  зерна, та старого Привида – мрійника і бешкетника  із сачком для полювання на метеликів. Життя друзів здається їм зовсім невеселим і безрадісним. Аж ось у старий Млин потрап-ляють двоє злодіїв з награбованими музейними експонатами. Млин та Привид лякають грабіжників і ті, кинувши все своє добро, утікають. У друзів з'являється шанс здійснити свою мрію – зробити зі старого Млина музей, а Привид стане екскурсоводом у ньому.
Ця казка вчить нас, що ніколи в житті не треба втрачати надію, якою б нездійсненною здавалася ваша мрія, треба вірити в себе і не опускати руки.
                                         Автор:     Гурєєва Вероніка

Немає коментарів:

Дописати коментар