суботу, 22 вересня 2018 р.

Майстер-клас



Тендітна краса




Захопливий майстер-клас із мистецтва витинанки  провели працівники бібліотеки-філії № 6 ЦБС  м. Запоріжжя  для учнів нашого класу 19 вересня. Ми переглянули відео про це  неймовірне мистецтво, відому мисткиню зі Львова Дар'ю Альошкіну та її багату колекцію робіт. 

 Витинанка – це вид декоративно-прикладного мистецтва, особливість якого полягає в тому, що картину можна зробити, витинаючи (вирізаючи) її з паперу. В роботі ми використовуємо різнокольоровий пастельний папір та ножі для вирізання, і лише за їхньою допомогою на занятті творимо справжні паперові дива.
Витинанка популярна в багатьох країнах світу, і скрізь вона має свій характер та несе культуру свого народу. В Україні витончені паперові вироби слугували у якості декору: ажурними серветками покривали меблі, витинанками з тіста декорували кухню, витонченими різними картинами прикрашали стіни.
У сучасному світі вироби, зроблені за допомогою витинання, приваблюють своєю ексклюзивністю. Унікальні картини, листівки, запрошення не лише потішать ваших близьких своєю красою, але й краще за будь-які слова розкажуть про вашу до них увагу. 
 Ми дуже вдячні працівникам бібліотеки за отриману можливість  поринути в  світ витонченого і тендітного мистецтва , та показати свій творчий потенціал! 












( Адміністратор блогу)

Немає коментарів:

Дописати коментар