середу, 12 вересня 2018 р.

Наші вітання


                         13 вересня
     День комп’ютерника і програміста
День комп’ютерника і програміста  - неофіційне свято айтішників, яке святкують в 256-му дні року.  Ця цифра 256 (у 8-му ступені) була взята з тієї причини, що це сума чисел, які можна представити при допомозі одного байта. Коли за календарем високосний рік, то цей день святкується 12 вересня, невисокосний -  13 вересня.
Зазвичай поняття «програмування», та пов’язані з ним слова, асоціюються у пересічного населення з людиною, яка працює з персональним комп’ютером, хоча це не повне уявлення. Переважна більшість електро- устаткування від пультів дистанційного  управління  до верстатів на виробництвах, які мають програмне управління – це все продукти, роботи спеціалістів програмування.
Дуже часто впродовж дня  нам доводиться користувались предметами, які створили програмісти. Телевізор, радіо, телефон – це все розроблювали програмісти. Складно уявити ще одну професію, яка б впливала на таку велику кількість сфер нашого життя.
На даний момент свято є досить умовним, результати роботи наших айтішників досить помітні. Роль праці айтішників у нашому звичайному житті досить складно недооцінити. Ця професія стає дуже популярною і водночас відображає процеси в сучасному суспільстві.
 Тож вітаємо професійних програмістів, початківців  та всіх, хто просто обожнює комп'ютер!!! 

Немає коментарів:

Дописати коментар