суботу, 5 серпня 2023 р.

Аномальна спека

 ❗️Увага! Аномальна спека! Рятувальники попереджають про необхідність дотримання правил безпеки!

За даними Гідрометцентру у вихідні дні температура повітря у Запорізькій області коливатиметься від +33С° до +38С°. 5-6 серпня у регіоні переважатиме високий рівень пожежної небезпеки.

Рятувальники закликають громадян бути обережними під час спеки! Дотримуйтеся правил пожежної безпеки поблизу та у лісопаркових зонах і відкритих територіях! 

Памʼятайте, найменша жарина віднесена вітром може стати причиною масштабної пожежі! Не можна недооцінювати збитки нанесені навколишньому середовищу! Вогонь може завдати шкоди флорі і фауні, а також життю та здоров’ю людей! У спеку підтримуйте водний баланс в організмі та пам’ятайте про головні убори.

Нагадуємо про те, як уникнути теплового удару чи перегрівання влітку:
☀️пийте достатньо води, навіть, коли не відчуваєте спраги. Адже у спеку тіло швидко втрачає вологу;
☀️намагайтеся якомога менше проводити часу на вулиці у найспекотнішу частину дня — близько полудня. Якщо так сталося — тримайтеся тіні, носіть одяг із натуральних тканин та не забувайте про капелюх;
☀️не залишайте дітей, літніх людей або домашніх тварин в зачинених автомобілях. Температура всередині під час спеки подвоюється за кілька хвилин;
☀️завжди тримайте в авто необхідний запас ліків, якими ви зазвичай користуєтесь та кілька пляшок води. Краще використовуйте пляшки зі скла чи металу, оскільки під час нагрівання пластику у воду потрапляють шкідливі речовини.
☀️правильно обирайте час для тривалих поїздок — найкраще їх здійснювати або рано-вранці, або ввечері, коли спека спаде. Дбайте про свою безпеку! 
                                              За матеріалами відкритих інтернет-джерел

Немає коментарів:

Дописати коментар