середу, 14 лютого 2018 р.

Святкуємо разом

      

14 лютого світ відзначає День Святого Валентина, або день усіх закоханих.
День усіх закоханих-це свято романтики, кохання та ніжності. У цей день прийнято дарувати коханим людям квіти, цукерки, повітряні кульки та інші приємні подарунки. Невід'ємний атрибут свята -"валентинка"-листівка із зізнанням у коханні. Валентинки, як правило, роблять у формі серця з янголами, голубками або кошенятами, які цілуються. 

   Історія походження Дня Святого Валентина пов'язана з кількома легендами. Одна з них така: у 269 році римський імператор Клавдій II прагнув завоювати світ, але для цього йому не вистачало армії. Він вирішив, що всьому виною є сімейне життя солдатів, на яке вони витрачають багато часу. Тоді імператор видав указ про заборону одруження під час військової служби. Але молодий священник Валентин все одно таємно вінчав закоханих. Коли імператор дізнався про це, то засудив Валентина до смертної кари. І ось коли Валентин сидів у в'язниці, то закохався у сліпу дочку тюремника Юлію і зцілив її. Перед смертю він залишив їй прощальну записку і підписав її  "Твій Валентин".                                                                
   Через дві сотні років, у 496 році папа римський Геласій I оголосив 14 лютого Днем Святого Валентина.   Легенди про Святого Валентина живуть декілька століть, а свято всіх закоханих дарує моменти щастя і допомагає відкривати справжні почуття.                   
             
      ( За матеріалами Інтернет- видань) Аншуков Дмитро      

Немає коментарів:

Дописати коментар