неділю, 18 лютого 2018 р.

Читаємо разом

                                    

                   Услід за Морозенком                                                   Не так давно  закінчилися довгоочікувані зимові канікули. А з ними й швидко промайнуло таке яскраве та тепле  свято - Новий рік.  Ми вже навіть  устигли провести Масляну. Але   в інших країнах Новий рік тільки зустріли , як наприклад, у Китаї, де він також , як  наша Масляна,  символізує зустріч зими з весною.
     А  що  ж  відбувається з  Дідом  Морозом чи Св. Миколаєм?
Вважаєте, вони  відлітають до своїх  будиночків   у Лапландії  чи Антарктиді ? А ось і ні. Не все так просто! Ви гадаєте, що  світом ходить у новорічну ніч з торбиною за плечима один  той самий Дід Мороз? А ось і ні.  Виявляється, усі Діди Морози відпочивають на загадковому острові, де є і пальми, і сонце, і море. Та що ж це за Діди, спитаєте ви? Тільки прочитавши   віршовану , легко написану та цікаву казку сучасної української письменниці Ганни Онищенко « Новорічні пригоди Морозенка»  , ви дізнаєтеся, як називають  інші народи світу свого Діда Мороза, мандруватимете різними континентами , ознайомитеся з   назвами річок  та гір,  пізнаєте   народи,  побачите різноманітність тваринного та рослинного світу. А головне-  традиції  святкування  Нового року  іншими  країнами.  Але  не обійшлося тут і без нашої країни.
     Ви спитаєте також, хто такий Морозенко і  чому так назвали казку?  А відповідь проста…. Українці з давніх- давен шанували такі свята  як Різдво, Водохреща, Василя, Маланки тощо. Святкування ж  Нового року -  це  дуже молода традиція на Україні. Тому і Морозенко- наш  національний Дід Мороз- ще безвусий та безбородий.  Чому його не брали до своїх лав старі Діди, який іспит він повинен витримати, де Морозенко знайде найгарнішу ялинку, кого зустріне та які риси характеру він  виявить …….?  Цікаво? Хутчіш за  книжкою в  дитячу бібліотеку!! Гайда дізнаватися  та розвиватися!        
                                  Антон Кузьменко                                                                 

Немає коментарів:

Дописати коментар