вівторок, 27 березня 2018 р.

Наш календар

27 березня

             Міжнародний день театру




Початки українського аматорського театру належить до 7 квітня 1730 року, коли в будинку глухівського заводчика І. Миклашевського відбулася вистава.
Перший український стаціонарний театр організував у 1906 році М.К. Садовський. Перші вистави він показав у Полтаві, а з 1907 року працював у Києві.
Перший український професійний оперний театр "Музична драма" було відкрито у 1919 році в Києві.
Руїни театрів античного типу у Херсонесі та Ольвії залишились до наших часів. Це були театри під відкритим небом, у центрі знаходився круглий майданчик для акторів і хору, а місця глядачів йшли уступами вгору.
Найстаріший в Україні театр було збудовано в Харкові у 1789 році, згодом у Києві (1806), Одесі (1810).
Найстаріша з існуючих нині театральних будівель в Україні споруджена 1843 року у Львові. Зараз тут міститься Український драматичний театр імені М. Заньковецької. Раніше це був Старий театр – найбільша свого часу театральна споруда в Європі.

Найбільше "театральне" місто в Україні – Київ, в якому 25 театрів. Щодо областей, то першість за Одеською – 10 театрів, Львівською – 9, Кримською та Дніпропетровською – по 8.
       Якщо бажаєте  знати більше  про найкращі театри світу, перейдіть за цим посиланням:https://senfil.net/index.php?newsid=67

           За матеріалами інтернет- видань  Кузьменко Антон

Немає коментарів:

Дописати коментар