вівторок, 24 квітня 2018 р.

Краєзнавство

Найкращі пам'ятки- обрані народом!
 Звісно, кожна країна , кожне місто має свою культурну та історичну спадщину, значення якої безсумнівне та доведено роками. Але світ не стоїть на одному місці, народжуються все нові та нові покоління людства. І свої враження від життя, свій досвід, свою історію та душу вкладають в нові творіння архитектури, парки, пам'ятники, меморіальні дошки. І все частіше студенти, школярі, просто   сім'ї  полюбляють проводити свій вільний час  біля нових  творінь людських рук( скульптури із кованого заліза, гранітні та кам'яні брили та багато  ін.).
  Біля  деяких  нових пам'яток нашого рідного  міста Запоріжжя нам випало  щастя побувати ... 

1. "Дерево бажань"
( студмістечко)
Дерево ніби проросло крізь камінь, чим символізує силу і міць студентства, та, звісно, силу їх віри і бажань. Отож, для того, щоб бажання збулося, необхідно з вірою пов’язати символічну стрічку на гілках дерева.



2." Лелеки" ( студмістечко)

З прадавніх часів, у нас на Україні, білі лелеки були символом щиросердечності, щастя та добробуту. Якщо на подвір`ї хати звивали своє гніздо лелеки, то всі знали, що у цій хаті панує мир та щастя. А ще наші прадіди, запорозькі козаки вірили, що в білих лелек вселяються душі воїнів, що віддали своє життя за Вітчизну. 


3." Підкова щастя"( студмістечко)

 Підкова – це своєрідна чаша, яка повинна бути повною перш за все щастям. Підкова – це символ великої дружньої університетської родини, що приносить успіх й мужність, символом якого є дубові листочки, яким прикрашено пам’ятник. До того ж підкову встановили на тому самому місці, де колись стояло справжнє «Дерево бажань», тому місце наповнено найкращою енергетикою. Щоб отримати заряд енергії потрібно стати в центрі підкови й взятися обома руками за обидві її частини.




 Запрошуємо і вас  відвідати їх та  просимо поділитися своїми улюбленими місцями в нашому славному Запоріжжі!!!! Будемо раді  вашим  фото !!!

Немає коментарів:

Дописати коментар