неділя, 9 вересня 2018 р.

Пам'ятаємо, перемагаємо...

З 1962 року було прийнято вважати кожну другу неділю вересня Міжнародним днем пам ’яті жертв фашизму. Цей день був визначений саме у вересні, тому що на цей місяць припадають дві, пов ’язані з Другою світовою війною дати – день її початку та її повного завершення.
Немає та не могло бути країни, яка б виграла від правління нацистів чи фашистів, немає такого народу, який би збагатився матеріально або духовно в результаті їхнього володарювання.

Міжнародний день пам’яті в кожній країні, яка прийняла участь у Другій світовій війні, відзначається не тільки скасуванням розважальних заходів, урочистостей, що випадають на цю дату, але і відвідуванням пам’ятників, меморіалів, кладовищ (у багатьох країнах у цей день прийнято доглядати за безіменними, покинутими могилами).

Геноциди, масові розстріли і криваві розправи — усе це забрало життя багатьох людей, у тому числі і звичайних мирних жителів, які присвятили себе землі та вихованню дітей. Тепер же земля стала їм гідним саваном, а їхні діти й онуки зберігають у пам’яті їх посмішки, слова і любов.
Хвилина мовчання в цей день — усього лише мала частина нашого вселенського «спасибі» усім тим, хто так і не дожив до переможних криків і сліз радості…


                                                  Кінохроніка" Київ вільний"


Немає коментарів:

Дописати коментар