суботу, 27 жовтня 2018 р.

Велике книжкове свято


Книжкове свято
Ось нарешті і прийшло до нашого міста "Велике книжкове свято". Четвертий рік поспіль в "Козак Палаці" проходить Запорізька книжкова толока. Метою цього фестивалю книжки є не тільки
продаж багатьма  українськими видавництвами свого товару, але і  заохочення  дорослих та дітей долучитися до великої майстерності- ЧИТАННЯ КНИЖОК. У рамках фестивалю проходять презентації авторами та видавництвами різних  новинок: книг , кінострічок та анімаційних фільмів. У спеціальних зонах дорослі можуть долучитися до дискусій на різні актуальні теми, знайти собі друзів  по спілкуванню.


Нам же, дітям, відведена велика зона під назвою " Книголісся", де проходять різні майстер-класи: випалювання по деревині( в цьому році кожен бажаючий міг самостійно зробити собі  "листівку-дощечку"),  малювання в стилі великої художниці Марії Приймаченко, натюрморт  на склі. На великому пано можна було залишити  свої враженнями про  свято . За допомогою 3-Д принтера можна було навчитися виготовленню предметів в об'ємному форматі- а це дуже цікаво , корисно та актуально . Той, хто більше любить аплікації, міг самостійно вирізати квіти та прикрасити ними мапу нашої країни.


На " Книголіссі" працює виставка  робіт юних художників нашого міста.


 Але особисто для мене найприємнішим в цьому святі є можливість спілкування  з авторами моїх улюблених книжок, які в дружній  бесіді розкажуть тобі про  свої нові роботи, порадять , що прочитати, поділяться своїми планами, розкриють свої творчі секрети, залишать свій автограф на згадку та побажають тобі всього найкращого.



І ти вже починаєш розуміти, що українські письменники- не якісь далекі від нас люди, а звичайні чоловіки та жінки, що не тільки цікавляться життям дітей різного віку, але і намагаються зробити його цікавішим, а  наше світосприйняття правільнішим.




Бо тільки читаючи книжки, ми навчаємось правилам дорослого життя, робимо  висновки про  свою манеру спілкування , поведінку, а також  загартовуємо в собі справжніх чоловіків, жінок та патріотів. Дякуємо нашим сучасним українським письменникам (  С.Лірнику, А. Кокотюсі, Г.Вдовиченко, Т.Микитчаку та ін.) за те, що попри свою зайнятість, все ж таки знаходять час відвідувати наше місто, спілкуватися зі  всіма нами , а також за їхні чудові твори, що  виховують в  наших серцях дух справжньої ЛЮДИНИ та  щирого УКРАЇНЦЯ!   

До побачення, Толоко! Повертайся в наступному році!   

 Автор: Антон Кузьменко 



Немає коментарів:

Дописати коментар