понеділок, 21 листопада 2022 р.

Медіаграмотність: застосовувати не можна відмовитись

 21 листопада на віртуальну гостину до учнів 10-Б класу завітала просто крутезна людина - Бакаленко Ірина Миколаївна –  кандидат педагогічних наук, доцент кафедри української літератури Запорізького національного університету.

На початку зустрічі Ірина Миколаївна презентувала  рідний філологічний факультет, розповіла про нові можливості для абітурієнтів та розмаїте життя студентів-філологів.


Далі ми всі стали учасниками надзвичайно корисного тренінгу  "Медіаграмотність: застосовувати не можна відмовитись". Сьогодні важливо бути медіаграмотною людиною, орієнтуватись в інформаційному просторі. Ми з’ясували, що означають поняття "медіаграмотність", "медіаосвіта", "медіакультура", училися працювати із мультимедійним ресурсом  Padlet. Ірина Миколаївна допомогла нам чітко усвідомити, що таке факт, чим він відрізняється від судження. Шукали разом відповідь на запитання : Що робить людину медіаграмотною? Організувавшись у віртуальних залах, використали для командної роботи  Jamboard  цифрову дошку для конференцій, на якій  записали свої ідеї,  згодом їх презентували для всіх учасників.




Щиро дякуємо Ірині Миколаївні  за отриманий досвід, чекаємо продовження тренінгу. 

         Будьмо медіаграмотними, медіаосвіченими, медіакультуриними!


Немає коментарів:

Дописати коментар