вівторок, 4 квітня 2023 р.

Радіодиктант «Спільно до безпеки»

 У Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки, четвертого квітня, учні 10-Б класу разом з класним керівником узяли участь у написанні  радіодиктанту   з безпечної поведінки з мінами та нерозірваними боєприпасами.

Диктант було проведено  спільними зусиллями Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Міністерства освіти та науки (МОН), Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС), Українського радіо та Центру з протимінної діяльності, він звучав голосом Пса Патрона із популярного мультфільму. А перед диктантом в ефірі Українського Радіо слухали  представника ДСНС Сергія Реву - начальника відділу організації з гуманітарного розмінування ДСНС - про забруднення України мінами і вибухонебезпечними предметами та про важливість навчання дітей правил безпечної поведінки.

На жаль, для кожного з нас ця тема наразі є вкрай актуальною. Україна увійшла до переліку країн, найбільш забруднених мінами! На сьогодні 30% нашої території є потенційно небезпечною (174 тис. кв. км.). На очищення України від боєприпасів можуть знадобитися десятиліття. Тож будьмо обережними та пам’ятаймо «золоте правило»: побачив боєприпас чи підозрілий предмет — НЕ підходь! НЕ чіпай! Телефонуй 101!




 

Немає коментарів:

Дописати коментар