середу, 24 січня 2024 р.

Вебінар з фактчекінгу

 Фактчекінг – це процес перевірки інформації. Нині легко поширювати неправду, яка швидко розповсюджується в Інтернеті та впливає на думки чи рішення багатьох людей. Перевірка достовірності контенту, який нас оточує, допомагає формувати свій життєвий вибір на основі надійної інформації.


Сьогодні  учні 11-Б класу побували на вебінарі з фактчекінгу, який провели викладачі факультету журналістики Запорізького національного університету - кандидатка наук із соціальних комунікацій, доцентка кафедри журналістики Любченко Юлія Валеріївна  та кандидатка філологічних наук, доцентка Тернова Алла Іллівна.


Юлія Валеріївна розповіла про те, на що треба звертати увагу, отримавши певну інформацію, і дала практичні поради, як правильно «споживати» її.

Ми дізналися, де і як поширюється дезінформація:

Спікерка пояснила, як потрібно працювати із зображеннями та відео, звернула увагу на неточність інформації, яку  отримуємо від ШІ.


Алла Іллівна надала відомості про факультет журналістики ЗНУ, умови вступу та навчання.
Щиро вдячні  Юлії Валеріївні  та  Аллі Іллівні за те, що на професійному рівні допомагають   розуміти, що ж відбувається навколо нас  в інформаційному просторі. Сподіваємось на продовження співпраці!


Немає коментарів:

Дописати коментар