неділю, 28 січня 2024 р.

День пам’яті Героїв Крут

 Україна 29 січня вшановує пам'ять Героїв битви під Крутами. Учні 11-Б класу заглибилися в історію боротьби українців за свою незалежність, яка сповнена трагічних та героїчних сторінок.

І саме маленька станція Крути – одна з таких трагічних і водночас легендарних сторінок в історії українських визвольних змагань 1917-1921 років.
Подвиг героїв Крут зайняв гідне місце в пантеоні національної слави, став символом патріотизму і жертовності у боротьбі за державну незалежність. На державному рівні цей день почали відзначати з 2003 року. Щорічне вшанування пам’яті Герої Крут закріплено у Постанові ВРУ від 16 травня 2013 року «Про відзначення подвигу героїв бою під Крутами». 
У 2006 році на залізничній станції Крути відкрили Меморіальний комплекс «Пам’яті героїв Крут».
У дня пам'яті Героїв Крут є два важливі значення. Перше – безпосереднє вшанування подвигу наших предків, адже боротьба українців за свою незалежність продовжується. І нехай пам'ять про те, як 300 людей змогли зупинити поступ ворожої армії, надихає сучасних захисників України на такі ж визначні вчинки.

А друге – нагадування звичайним громадянам, що Україна практично всю свою історію активно намагалася скинути ярмо, яке на неї начепив східний сусід. Адже найкращий спосіб протистояння пропаганді – знання того, що відбувалося і відбувається насправді.

Цей День, не дивлячись ні на що, назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх та нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї вітчизни. День пам’яті Героїв Крут. Слава Україні!

                           Чому відбувся бій під Крутами?

                                                        За матеріалами відкритих -інтернет джерел

Немає коментарів:

Дописати коментар