четвер, 1 грудня 2022 р.

Всеукраїнський референдум 1991 року

 1 грудня виповнюється 31 рік з Дня проведення Всеукраїнського референдуму, на якому 90.32% громадян підтримали Акт Проголошення Незалежності України, прийнятий Верховною Радою.

Всеукраїнський референдум 1991 року був проголошений представницьким органом Українського народу, демократично обраною Верховною Радою. 

Текст Акту було наведено у виборчому бюлетені. Тим самим учасники референдуму також проголосували за одне з ключових положень Акту про те, що "Територія України є неподільною і недоторканною!"

Варто завжди пам’ятати, що в усіх регіонах України «За» незалежність проголосували більшість громадян, які брали участь у референдумі, а результати цього волевиявлення були визнані усім світом.

Зокрема, «ЗА» проголосували:

● 90% мешканців Херсонщини та Запорізької області;

● 83% мешканців Донеччини і Луганщини;

● Більшість мешканців Криму: 54% та м. Севастополь 57%!

Референдум 1 грудня пройшов за рекордної явки. У ньому взяли участь майже 32 млн громадян, або - 84,18 %. Це була справжня воля народу – прояв прямого народовладдя. Український народ став співавтором Незалежності. Мільйони людей своїм вибором закріпили кордони України та зробили нашу державу повноцінним суб’єктом міжнародного права. Саме після проведення референдуму, незалежну Україну почали офіційно визнавати інші держави.

   І сьогодні ми знову виборюємо нашу Незалежність, одвічне право українців. Слава Україні!

                                                         За матеріалами інтернет- джерел

Немає коментарів:

Дописати коментар