середу, 11 січня 2023 р.

Міжнародний день “Дякую”

 Щирі слова подяки завжди викликають позитивні емоції та теплі відчуття. Нам є кому бути вдячними: Богу - за світанок, Збройним Силам України – за можливість жити у нескореній країні, близьким і друзям – за підтримку, мудрі поради і просто за слова: «Ти як?». Говорити слово «дякую» – це більше, ніж соціальна поведінка, а й оцінка старань. На жаль, ми часто забуваємо подякувати іншим, не завжди помічаючи зусиль рідних та друзів, тих, хто нас оточує.

Тож щороку 11 січня у світі відзначають чудове свято — Міжнародний день “Дякую”. Історія та традиції  цього дня, який покликаний нагадати людям про цінність хороших манер, засновані за ініціативи ЮНЕСКО і ООН.

Слово "Дякую" – одне з найбільш уживаних слів у міжнародній лексиці. Воно вказане в усіх туристичних розмовниках, а вперше зафіксовано у словнику-розмовнику, виданому в Парижі у 1586 р.

                                 Кому ж хочуть подякувати учні 10-Б класу?

Звичайно ж, у першу чергу, захисникам і захисницям, які боронять нас від підступного ворога. Дай Боже кожному і кожній живими і здоровими повернутись додому, до своєї родини. 

                         Дякуємо батькам і рідним, що допомагають, підтримують. 

                                       Дякуємо друзям, що є поряд. 

                           Дякуємо ДТЕК за світло і можливість учитись. 

Наші однокласники, що тимчасово перебувають за межами України, вдячні жителям, тих країн, які їх  прихистили і допомагають у вирішенні життєво необхідних проблем.

                             А ще дякуємо всім, хто нас оточує. Бережіть себе і близьких!

                                                              Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар